Sablé Breton
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Kneed de suiker, de boter, het bakmeel, 75 g bloem en het zout tot een kruimelig geheel. Voeg 2 eidooiers toe en meng zo kort mogelijk tot een samenhangend deeg. Verpak in folie en laat ca. 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad ca. 7 mm dun uit. Steek cirkels (ca. 6 cm Ø) uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ca. 10 minuten in de koelkast of vriezer.
Bestrijk de koekjes met wat eidooier en druk er met een vork een kruispatroon in. Bak de koekjes in ca. 15 minuten goudbruin en krokant in de oven. Laat afkoelen op een rooster.