Bereiding

  1. Kneed de suiker, de boter, het bakmeel, 75 g bloem en het zout tot een kruimelig geheel. Voeg 2 eidooiers toe en meng zo kort mogelijk tot een samenhangend deeg. Verpak in folie en laat ca. 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad ca. 7 mm dun uit. Steek cirkels (ca. 6 cm Ø) uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ca. 10 minuten in de koelkast of vriezer.
  3. Bestrijk de koekjes met wat eidooier en druk er met een vork een kruispatroon in. Bak de koekjes in ca. 15 minuten goudbruin en krokant in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

Per stuk: ca. 81 kcal
1 g eiwit | 4 g vet | 9 g koolhydraten

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Tip:

Sable is Frans voor zand en deze sablés lijken dan ook erg op onze zandkoekjes. Doordat je een gedeelte zelfrijzend bakmeel gebruikt rijzen ze iets, waardoor ze wat luchtiger en brosser zijn. Wees niet te voorzichtig met het zout, want dat haalt de rijke botersmaak van deze koekjes echt omhoog.