1. Cantuccini met vin santo

Koekje bij de koffie? Vergeet de stroopwafel en kies voor cantuccini.

2. Briochebroodjes uit Palermo

Ontbijten met een broodje ijs, het lijkt een kinderfantasie. Op het Italiaanse eiland Sicilië is het aan de orde van de dag. De briochebroodjes zijn van luchtig en zoet deeg.

Briochebroodjes uit Palermo

3. Sfogliatelle

Weggaan uit Napels zonder sfogliatelle te eten is als Parijs verlaten zonder de Eiffeltoren te bezoeken. Dit heerlijke gelaagde en typisch Italiaanse gebakje is een culinaire uitdaging waar je absoluut voor beloond wordt.

Sfogliatelle

Foto’s: Eddy Haitjema

4. Open cannoli met espresso-ricotta

Wat is er beter dan cannoli? Een mega cannoli natuurlijk! We maken hem met espresso en ricotta.

Open cannoli met espresso-ricotta

5. Pistachebiscotti

Bakken op eigen risico! De koektrommel is in no time leeg als deze heerlijke biscotti erin ligt.

Meer lekkere, typisch Italiaanse gebakjes en zoetigheden proeven? In het Italiënummer van foodies vind je de beste Italiaanse zoetigheden en andere heerlijkheden. Hij ligt nu bij jouw supermarkt in de schappen. Ga je liever niet de deur uit? Bestel hem dan zonder verzendkosten via de webshop.

Pistachebiscotti