1. Cantuccini met vin santo

Koekje bij de koffie? Vergeet de stroopwafel en kies voor cantuccini.

2. Briochebroodjes uit Palermo

Ontbijten met een broodje ijs, het lijkt een kinderfantasie. Op het Italiaanse eiland Sicilië is het aan de orde van de dag. De briochebroodjes zijn van luchtig en zoet deeg.

Briochebroodjes uit Palermo

3. Sfogliatelle

Weggaan uit Napels zonder sfogliatelle te eten is als Parijs verlaten zonder de Eiffeltoren te bezoeken. Dit heerlijke gelaagde en typisch Italiaanse gebakje is een culinaire uitdaging waar je absoluut voor beloond wordt.

Sfogliatelle

Foto’s: Eddy Haitjema

4. Italiaanse appelcake

Roxanne: “Waarom een B&B, zeker in Italië, leuker is dan een hotel? ’s Morgens staan er op de counter overheerlijke baksels die volgens familierecept zijn bereid. Wij sliepen ook nog eens naast de ontbijtzaal, waardoor de geuren van kaneel en suiker ons wekte. Deze luchtige appelcake van eigenaresse Ida kregen we op zaterdag en zondag. Hij was zó lekker, dat ik haar na thuiskomst appte of ik alsjeblieft het recept mocht. In Napels eet je hem in plaats van je broodje kaas als ontbijt, maar ook bij een kop koffie of thee smaakt zo’n punt verrukkelijk.”

Italiaanse appelcake

5. Pistachebiscotti

Bakken op eigen risico! De koektrommel is in no time leeg als deze heerlijke biscotti erin ligt.

Meer lekkere, typisch Italiaanse gebakjes en zoetigheden proeven? In het Italiënummer van foodies vind je de beste Italiaanse zoetigheden en andere heerlijkheden. Hij ligt nu bij jouw supermarkt in de schappen. Ga je liever niet de deur uit? Bestel hem dan zonder verzendkosten via de webshop.

Pistachebiscotti