Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Italiaanse appelcake

5x typisch Italiaanse zoetigheden

Advertentie

Als je aan Italië denkt, denk je eerder aan pizza en pasta dan aan zoetigheden. Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Deze typisch Italiaanse gebakjes en zoetigheden gaan nadat je ze geproefd hebt nooit meer uit je hoofd.

Italiaanse zoetigheden

De Italianen hebben het over het algemeen goed voor elkaar als het bijvoorbeeld op eten aankomt. En zeker met deze typische Italiaanse zoetigheden. Bij het ontbijt, bij een kopje Italiaanse koffie of ook als toetje: met deze vijf recepten waan je je even in het zonnige Italië!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Italiaanse zoetigheden

Cantuccini met vin santo

Koekje bij de koffie? Vergeet de stroopwafel en kies voor klassieke Italiaanse cantuccini. Een heerlijk amandelkoekjes boordevol smaak, en ook nog eens gemakkelijk zelf te maken. Duik snel de keuken in met dit heerlijke recept. Delen mag, maar hoeft natuurlijk niet…

Naar het recept
Briochebroodjes uit Palermo

Briochebroodjes uit Palermo

Ontbijten met een broodje ijs! Het lijkt een kinderfantasie, of niet? Op het Italiaanse eiland Sicilië is het namelijk aan de orde van de dag. De briochebroodjes zijn van luchtig en zoet deeg. Het ideale ontbijt voor op een zonnig terras, of niet?

Naar het recept
Sfogliatelle

Sfogliatelle

Weggaan uit Napels zonder sfogliatelle te eten is als Parijs verlaten zonder de Eiffeltoren te bezoeken. Dit heerlijke gelaagde en typisch Italiaanse gebakje is een culinaire uitdaging waar je absoluut voor beloond wordt. Dit is dan ook niet voor niets één van onze favoriete Italiaanse zoetigheden.

Naar het recept

Foto: Eddy Haitjema

Italiaanse appelcake

Italiaanse appelcake

Roxanne: “Waarom een B&B, zeker in Italië, leuker is dan bijvoorbeeld een hotel? ’s Morgens staan er op de counter overheerlijke baksels die volgens familierecept zijn bereid. Wij sliepen ook nog eens naast de ontbijtzaal, waardoor de geuren van kaneel en suiker ons wekte. Deze luchtige appelcake van eigenaresse Ida kregen we op zaterdag en zondag. Hij was zó lekker, dat ik haar na thuiskomst appte of ik alsjeblieft het recept mocht. In Napels eet je hem in plaats van je broodje kaas als ontbijt. Maar ook bijvoorbeeld bij een kop koffie of thee smaakt zo’n punt verrukkelijk.”

Naar het recept
Pistachebiscotti

Pistachebiscotti

Bakken op eigen risico! De koektrommel is namelijk in no-time leeg als deze heerlijke biscotti erin ligt. Hier op de redactie zijn ze in ieder geval niet veilig. Dit recept mag dan ook absoluut niet ontbreken in ons lijstje met typische Italiaanse zoetigheden.

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!