Bereiding

1. Maal de pistachenoten tot kruim in de keukenmachine. Neem uit de kom. Kneed de bloem, het bakpoeder, de poedersuiker en de boter met de deeghaak van een keukenmachine of met de hand tot een zacht, egaal deeg. Neem de helft van het deeg uit de kom en houd het apart.

2. Klop het cacaopoeder door het overige deeg. Leg het deeg op een vel bakpapier en rol het uit tot een dikke rechthoek. Leg er een tweede vel bakpapier op en rol het geheel uit tot 3 mm dikte.

3. Maak de kom waar het cacaodeeg in lag schoon. Kneed het pistachekruim door het overige deeg. Rol het deeg op dezelfde manier uit in een zo gelijk mogelijke vorm als het cacaodeeg. Leg de deeglappen op elkaar (met het bakpapier ertussen) op een bakplaat en zet ca. 30 minuten in de koelkast.

4. Leg het cacaodeeg op het werkblad en pel het bovenste vel bakpapier eraf. Leg het pistachedeeg op het werkblad en pel het bovenste vel bakpapier eraf. Leg het pistachedeeg omgekeerd op het cacaodeeg. Snijd het deeg bij tot een nette rechthoek. Rol het deeg vanaf de lange zijde op. Maak daarbij gebruik van het bakpapier. Laat het deeg iets meer op kamertemperatuur komen als het te stijf is.

5. Strooi de suikerparels op een bord en rol het deeg er voorzichtig doorheen om de buitenkant van een suikerparellaagje te voorzien. Verpak de deegrol in vershoudfolie en leg minimaal 3 uur in de diepvries.

6. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de deegrol in plakjes van ca. ½ cm dik (laat het deeg indien nodig een beetje ontdooien). Leg de plakjes deeg met voldoende afstand van elkaar op de bakplaat. Bak ca. 15 minuten in de oven of tot ze net goudbruin kleuren. Laat ca. 10 minuten afkoelen en leg de koekjes dan op een rooster om verder af te laten koelen.

© olive Magazine / Immediate Media