Bereiding

Cantuccini zijn Italiaanse amandelkoekjes. Je bakt de koekjes twee keer. Dit recept met vin santo is onweerstaanbaar lekker. Juist door de dessertwijn worden de koekjes nog lekkerder dan dat ze eigenlijk al zijn. Eet smakelijk!

  1. Was de citroen met heet water, wrijf hem droog en rasp de schil er fijn af. Klop de boter, de suiker en een snuf zout met een handmixer kort door elkaar. Roer de citroenschil en de eieren erdoorheen. Meng de bloem en het bakpoeder en zeef het boven het botermengsel. Schenk de vin santo erbij en kneed het geheel met de deeghaken van de handmixer door elkaar. Kneed de amandelen er goed doorheen.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Verdeel het deeg in 3 stukken en vorm elk stuk tot een rol (ca. 4 cm Ø). Leg de rollen op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat. Bak de rollen ca. 20 minuten in de oven.
  3. Neem de bakplaat uit de oven en snijd de deegrollen met een gekarteld mes in ca. 1,5 cm dikke plakken. Leg de cantuccini plat op de bakplaat terug en bak op dezelfde temperatuur nog ca. 8 minuten. Laat afkoelen en serveer met vin santo.

Foto’s: Foodies