Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Zoete-aardappellasagne

Zoete-aardappellasagne

In samenwerking met Mutti
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur en 30 minuten wachttijdca. 1 u. en 30 min. wachttijd

Deze zoete-aardappellasagne is een verrassende twist op het klassieke gerecht. Met dit recept maak je een gezonde, smaakvolle maaltijd. Ideaal voor een etentje met vrienden of familie!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de tomatensaus

Voor de bechamelsaus

Deze zoete-aardappellasagne is een verrassende twist op het klassieke gerecht. Met dit recept maak je een gezonde, smaakvolle maaltijd. Ideaal voor een etentje met vrienden of familie!

Bereiding

  1. Smelt voor de bechamelsaus de boter in een steelpan, neem de pan van het vuur en roer de bloem erdoorheen.

  2. Zet de pan opnieuw op het vuur en verhit al roerend tot de roux mooi begint te glanzen en loslaat van de pan. Neem van het vuur en laat kort afkoelen.

  3. Voeg geleidelijk de melk toe en roer het geheel glad met een garde. Zet opnieuw op het vuur en breng al roerend rustig aan de kook.

  4. Laat de saus op laag vuur ca. 2 minuten rustig doorkoken. Breng op smaak met zout, peper en de nootmuskaat. Roer de parmezaan door de saus.

  5. Hak voor de tomatensaus de knoflook en de tijmblaadjes fijn en roer samen met de olijfolie door de polpa. Breng op smaak met zout en peper.

  6. Verwarm de oven voor (elektrisch: 170°C / hetelucht: 150°C). Schil de zoete aardappel en schaaf in dunne plakken van ca. 2 mm.

  7. Meng de helft van de tomatensaus met de zoete aardappelschijfjes en zorg dat alles goed bedekt is. Leg een laagje zoete aardappel in een ovenschaal en bestrijk met bechamelsaus.

  8. Schep wat tomatensaus erop en herhaal met een laagje zoete aardappel. Vul op deze manier de hele vorm. Sluit af met een laagje bechamelsaus en verdeel de mozzarella erover.

  9. Bak het geheel ca. 1 uur en 30 minuten in de oven, tot de zoete aardappel gaar is en er een krokante kaaskorst op zit.

Per portie: 405 kcal | 31 g koolhydraten | 16 g eiwit | 22 g vet

Foto's en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)