Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
groene risotto

Groene risotto met bacon van @suus_laundryfood

In samenwerking met foodies friend Suzan van Venrooij.
  • Gemiddeld

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Mooie zomerdagen moet je vieren! Met groene risotto van Suzan: "Risotto, ik zou het het liefst iedere week eten."

Bereiding

  1. Doe de groentebouillon in een pan en breng zachtjes aan de kook. Blanceer er de peterselie, lente-ui en spinazie in. Schep de groenten uit de pan en doe ze in een blender. Voeg 100 ml van de groentebouillon toe en maal het geheel fijn. Zet de groene saus opzij.

  2. Verhit in een pan met dikke bodem de boter met een scheutje olijfolie. Voeg de risottorijst toe en roer tot de korrels glazig zijn. Voeg de fijngehakte sjalot en 1 teentje knoflook toe en bak ca. 1 minuut mee. Voeg de witte wijn toe en laat verdampen. Voeg 750 ml van de groentebouillon toe en laat het geheel ca. 15 minuten zachtjes koken tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Roer regelmatig door om te voorkomen dat de rijst aankoekt.

  3. Proef na ca. 15 minuten of de risotto bijna beetgaar is. Voeg de groente saus toe als dat zo is. Laat de risotto met de saus nog een paar minuten verder koken. Proef de risotto. Is hij nog te hard? Voeg dan wat bouillon toe en kook een paar minuten door. Breng de risotto op smaak met zout en peper en de geraspte citroenschil.

  4. Zet het vuur van de risotto zacht en houd de risotto warm. Verhit ondertussen een beetje olijfolie in een koekenpan en bak er de oesterzwammen ca. 5 minuten in. Voeg de sjalotringen en de overige knoflook toe en bak ca. 2 minuten mee. Schep de oesterzwammen, de sjalot en de knoflook uit de pan.

  5. Bak in het bakvocht van de oesterzwammen de bacon knapperig. Laat de bacon uitlekken op keukenpapier en breek hem in stukjes. Verdeel risotto over borden en verdeel de oesterzwammen en de bacon eroverheen.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)