Chocolade-meringuesemifreddo
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Bereiding
Verdeel 2 van de meringues over de bodem van een met bakpapier bekleed cakeblik.
Verwarm de helft van de room in een pan. Doe de chocolade en de Nutella in een kom. Giet de room als hij net kookt over de chocolade en Nutella. Laat het geheel smelten en roer af en toe door. Voeg de hazelnootlikeur toe en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en voeg al kloppend geleidelijk de suiker toe tot een stevig, glanzend schuim ontstaat. Klop de overige slagroom stijf. Spatel voorzichtig het eiwitschuim en de slagroom door de chocolade. Voeg de hazelnoten en de overige meringuekruimels toe en spatel rustig door. Schep het mengsel in het cakeblik en zet het geheel minstens 5 uur in de vriezer.
Neem de semifreddo ca. 15 minuten voor gebruik uit de vriezer. Snijd de semifreddo in plakken en serveer eventueel met een glas
hazelnootlikeur.