Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Pasta con le sarde

Pasta con le sarde

  • Gemiddeld

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de witte wijn in een pannetje. Neem van het vuur en voeg de rozijnen en de saffraan toe. Laat ca. 20 minuten wellen. Snijd de
    venkelknol in kleine blokjes. Snijd het venkelloof fijn. Pel en snipper de ui. Kook intussen de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout.

  2. Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit er de ui en de venkel in tot ze mooi glazig zijn. Voeg de ansjovis toe en fruit zachtjes tot deze uit elkaar valt. Voeg de wijn met de rozijnen en de saffraan toe en laat een beetje verdampen. Zet het vuur laag en voeg de sardientjes toe. Verwarm kort, maar zorg dat de vis niet teveel uit elkaar valt. Voeg de pasta toe en schep alles voorzichtig om, zodat de saus zich aan de pasta hecht. Breng op smaak met zout, peper en het citroensap.

  3. Verdeel de pasta over diepe borden en bestrooi met gebakken broodkruim, de pijnboompitjes en het fijngesneden venkelloof.

Per portie: 576 kcal | 81 g koolhydraten | 19 g eiwit | 17 g vet

foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)