Pasta con le sarde
Gemiddeld
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de witte wijn in een pannetje. Neem van het vuur en voeg de rozijnen en de saffraan toe. Laat ca. 20 minuten wellen. Snijd de
venkelknol in kleine blokjes. Snijd het venkelloof fijn. Pel en snipper de ui. Kook intussen de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout.Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit er de ui en de venkel in tot ze mooi glazig zijn. Voeg de ansjovis toe en fruit zachtjes tot deze uit elkaar valt. Voeg de wijn met de rozijnen en de saffraan toe en laat een beetje verdampen. Zet het vuur laag en voeg de sardientjes toe. Verwarm kort, maar zorg dat de vis niet teveel uit elkaar valt. Voeg de pasta toe en schep alles voorzichtig om, zodat de saus zich aan de pasta hecht. Breng op smaak met zout, peper en het citroensap.
Verdeel de pasta over diepe borden en bestrooi met gebakken broodkruim, de pijnboompitjes en het fijngesneden venkelloof.