Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Artisjokken alla romana

Artisjokken alla romana

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de citroen met heet water en wrijf hem goed droog. Snijd hem in parten en leg hem in een kom met 2 l water. Snijd de stelen van de artisjokken en houd de stelen apart. Snijd ca. 2⁄3 van de bloem van de artisjokken. Schil de artisjokken rondom om alle harde bladeren te verwijderen en snijd het ‘hooi’ weg. Spoel de artisjokken onder koud water, wrijf ze in met een stukje citroen en leg ze in het citroenwater.

  2. Verwijder de harde buitenkant van de artisjokstelen met een aardappelschilmesje. Snijd het binnenste van de steel in stukjes van ca. 1 cm en leg ze in het citroenwater.

  3. Pel en snipper de knoflook. Was de peterselie en de munt, schud ze droog en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de peterselie en de munt fijn en meng de knoflook erdoorheen. Neem de artisjokken en de stukjes steel uit het citroenwater en laat ze uitlekken. Verdeel steeds 1 el van het kruidenmengsel over elke artisjok, bestrooi met zout en besprenkel met olijfolie. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C).

  4. Zet de artisjokken tegen elkaar in een ovenschaal. Leg de stukjes steel en wat citroenpartjes ertussen. Besprenkel het geheel met 1 el olijfolie en bestrooi met het overige kruidenmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Voeg zo veel groentebouillon toe, dat de artisjokken voor 1⁄3 onderstaan. Dek de schaal af met aluminiumfolie en gaar ca. 1 uur in de oven. Verwijder het folie en gaar ca. 10 minuten verder. Serveer de artisjokken en besprenkel ze met wat van het kookvocht uit de ovenschaal. Lekker met brood.

Fotografie: Stephan van Raay / Food styling & receptuur: Willem van Santen / Styling: Willemijn van der Kamp

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)