Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C).
  2. Verdeel de hazelnoten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ca. 10 minuten in het midden van de oven. Schep de noten halverwege een keer om. Neem uit de oven en laat afkoelen. Hak de hazelnoten grof en zet opzij.

  3. Doe intussen het eekhoorntjesbrood in een ruime kom met 100 ml kokend water en laat ca. 10 minuten wellen.
  4. Haal het eekhoorntjesbrood uit het water en snijd het fijn. Schenk het weekvocht door een keukenpapiertje of kaasdoek om eventueel zand te verwijderen en voeg het toe aan de bouillon.

  5. Verhit in een koekenpan op middelhoog vuur een scheut olijfolie. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit al omscheppend ca. 5 minuten.

  6. Zet dan het vuur wat hoger, voeg de rijst toe en bak al omscheppend in enkele minuten glazig. Blus af met de witte wijn en roer nog een keer goed door.

  7. Voeg nu steeds een soeplepel bouillon toe aan de rijst en blijf roeren. Voeg pas nieuwe bouillon toe als de rijst al het vocht in de pan heeft opgenomen. De risotto is na ca. 20 minuten beetgaar.

  8. Verhit intussen in een andere koekenpan op middelhoog vuur nog wat olijfolie en bak het eekhoorntjesbrood, de paddenstoelen en de tijm al omscheppend ca. 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper en voeg toe aan de pan met risotto.

  9. Zet als de rijst beetgaar is het vuur laag en roer driekwart van de peterselie, de boter, Parmezaanse kaas en de balsamicoazijn door de risotto. Proef en breng op smaak met zout en peper. Roer alles nog een keer goed door.

  10. Bestrooi de risotto voor het serveren met de resterende peterselie, hazelnoten en flink wat extra Parmezaanse kaas.

Per portie: ca. 998 kcal
30 g eiwit | 45 g vet | 75 g koolhydraten

Met Lynn de keuken in

Uit het boek:

Met Lynn de keuken in
€29,99

Receptuur: Lynn van de Vorst Fotografie: Mitchell van Voorbergen Foodstyling: Lynn van de Vorst & Julie Teeken Styling: Renée Conradi & Jessy van Dinther