Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
zelf ijs maken

Semifreddo met frambozen en witte chocolade

  • Eenvoudig

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Hoge temperaturen betekenen veel ijs eten! Het liefst zelfgemaakt, als het zo makkelijk is als bij deze semifreddo met frambozen. Je hebt maar een handjevol ingrediënten nodig en een klein beetje geduld om het op te eten.

Bereiding

  1. Bekleed een bakblik van ongeveer 20 x 12 cm met bakpapier. Je kunt ook een groter blik gebruiken, maar dan word je semifreddo lager. Hak de witte chocolade grof en smelt au bain-marie.

  2. Prak met een vork de frambozen met 45 gram kristalsuiker in een kom. Klop de slagroom met de rest van de kristalsuiker tot zachte pieken. Klop de mascarpone een beetje los en meng met een spatel de slagroom erdoorheen. Schep de gesmolten chocolade door het mascarponemengsel.

  3. Schep het frambozenmengsel voorzichtig door het chocolademascarponemengsel. Giet in het bakblik en maak vlak aan de bovenkant. Zet (zonder de bovenkant af te dekken) 1 uur in de vriezer. Dek af met plasticfolie en zet minimaal nog 5 uur in de vriezer. Serveer in plakjes.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)

IJs & Co

€ 20,95
zelf ijs maken