
Courgette parmigiana
Eenvoudig
ca. 1 uur en 25 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 25 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe 2 el olijfolie in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de chilivlokken toe als de olie glinstert en bak 2-3 minuten, tot de knoflook lichtgoud is.
Voeg de passata en een scheutje water toe. Voeg het basilicum en een snufje zout toe, schep om en breng aan de kook.
Draai het vuur laag, leg het deksel schuin op de pan en laat 20-25 minuten zachtjes koken.
Schenk 75 ml olijfolie in een diepe koekenpan en verwarm op middelhoog vuur. Bak de courgette in porties 2-3 minuten per zijde, tot ze goudkleurig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
Voeg, als de saus voldoende is ingedikt, de azijn en de suiker toe. Proef en breng op smaak.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Schep wat saus in de bodem van een braadslee.
Bedek met wat plakken courgette en bestrooi met wat mozzarella en parmezaan. Herhaal met de rest van de ingrediënten en sluit af met mozzarella en parmezaan.
Bestrooi met de pijnboompitten en bak 30-35 minuten in de oven, tot de bovenkant goudkleurig is en bubbelt.
Laat ca. 15 minuten afkoelen en serveer met een groene salade.