Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Courgette parmigiana in een ovenschaal met pijnboompitten er overheen.

Courgette parmigiana

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 25 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 25 min. bereidingstijd

Dit recept is een heerlijke en romige ovenschotel geïnspireerd op de klassieke Melanzane Parmigiana. We vervangen hier de aubergine door courgette, wat zorgt voor een lichtere, frisse twist. Onweerstaanbaar lekker!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Dit recept is een heerlijke en romige ovenschotel geïnspireerd op de klassieke Melanzane Parmigiana. We vervangen hier de aubergine door courgette, wat zorgt voor een lichtere, frisse twist. Onweerstaanbaar lekker!

Bereiding

  1. Doe 2 el olijfolie in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de chilivlokken toe als de olie glinstert en bak 2-3 minuten, tot de knoflook lichtgoud is.

  2. Voeg de passata en een scheutje water toe. Voeg het basilicum en een snufje zout toe, schep om en breng aan de kook.

  3. Draai het vuur laag, leg het deksel schuin op de pan en laat 20-25 minuten zachtjes koken.

  4. Schenk 75 ml olijfolie in een diepe koekenpan en verwarm op middelhoog vuur. Bak de courgette in porties 2-3 minuten per zijde, tot ze goudkleurig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Voeg, als de saus voldoende is ingedikt, de azijn en de suiker toe. Proef en breng op smaak.

  6. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Schep wat saus in de bodem van een braadslee.

  7. Bedek met wat plakken courgette en bestrooi met wat mozzarella en parmezaan. Herhaal met de rest van de ingrediënten en sluit af met mozzarella en parmezaan.

  8. Bestrooi met de pijnboompitten en bak 30-35 minuten in de oven, tot de bovenkant goudkleurig is en bubbelt.

  9. Laat ca. 15 minuten afkoelen en serveer met een groene salade.

Per portie: 369 kcal | 9 g koolhydraten | 17 g eiwit | 29 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helena Busiakiewicz Fotografie: Jonathan Gregson Styling: Jo Harris Foodstyling: Troy Willis

Melanzane
Benieuwd waar we de inspiratie vandaan hebben om dit recept te maken? Hier vind je de klassieker met aubergine!

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!