
Koffie-ijs
Uitdagend
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Geen kopje koffie na de maaltijd, maar een bakje ijs. Dit recept combineert het beste van twee werelden.
Lees verder onder de advertentie
Geen kopje koffie na de maaltijd, maar een bakje ijs. Dit recept combineert het beste van twee werelden.
Tip
Wil je liever geen rauw ei gebruiken, gebruik dan 2 eidooiers in plaats van 1 ei. Verhit het ijsmengsel al roerend in een pan tot 85 °C en laat het snel mogelijk afkoelen onder af en toe roeren. Bijvoorbeeld door de pan in een bak met koud water te zetten.
Bereiding
Zet de koffie en laat hem afkoelen. Klop het ei met de suiker en de vanillesuiker in ca. 5 minuten licht, luchtig en romig.
Meng de afgekoelde koffie door het eimengsel. Meng de slagroom en de melk erdoorheen. Schenk het mengsel in de ijsmachine.