Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Koffie-ijs

Koffie-ijs

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
8

Ingrediënten

Benodigdheden

  • ijsmachine
Tip
Wil je liever geen rauw ei gebruiken, gebruik dan 2 eidooiers in plaats van 1 ei. Verhit het ijsmengsel al roerend in een pan tot 85 °C en laat het snel mogelijk afkoelen onder af en toe roeren. Bijvoorbeeld door de pan in een bak met koud water te zetten.

Bereiding

  1. Zet de koffie en laat hem afkoelen. Klop het ei met de suiker en de vanillesuiker in ca. 5 minuten licht, luchtig en romig. Meng de afgekoelde koffie door het eimengsel. Meng de slagroom en de melk erdoorheen. Schenk het mengsel in de ijsmachine.

Receptuur: Emil Rooijackers Fotografie: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)