
Pizza met provolone, zwarte olijven en prosciutto
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Meng voor het deeg de gist met het water en 2 el van de bloem tot een glad papje. Voeg het zout en de rest van de bloem toe en kneed in ca. 10 minuten tot een soepel deeg dat niet meer aan je handen plakt.
Vorm een bol van het deeg en leg in een ingevette kom. Dek af en laat op een warme plek ca. 1 uur rijzen.
Vorm een strakke bol van het deeg en leg op een ingevette bakplaat. Dek af en laat nog ca. 1 uur rijzen.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°/ hetelucht: 200°C), bij voorkeur met een pizzasteen erin.
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak. Druk vanuit het midden met je vingertoppen het deeg uit tot een cirkel van ca. 25 cm Ø.
Schuif het deeg voorzichtig op een stuk bakpapier of op een pizzaschep.Bestrijk met de tomatensugo en verdeel de olijven erover.
Verdeel de provolone erover. Bedruip met de olijfolie. Schuif de pizza in de oven en bak in ca. 10 minuten goudbruin en gaar.
Neem uit de oven en maak de pizza af met wat plakjes prosciutto en wat blaadjes rucola.