Foodies 03/2025: Airfryer
Crispy comfort
Airfryer cover
Pizza met provolone, zwarte olijven en prosciutto

Pizza met provolone, zwarte olijven en prosciutto

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Een knapperige, zelfgemaakte pizzabodem belegd met romige provolone, zoute prosciutto en sappige zwarte olijven.

Lees verder onder de advertentie

Aantal pizza's
1

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier of pizzaschep
  • pizzasteen (optioneel)
Een knapperige, zelfgemaakte pizzabodem belegd met romige provolone, zoute prosciutto en sappige zwarte olijven.
In samenwerking met
ice.it, esteri.it en assolatte.it

Bereiding

  1. Meng voor het deeg de gist met het water en 2 el van de bloem tot een glad papje. Voeg het zout en de rest van de bloem toe en kneed in ca. 10 minuten tot een soepel deeg dat niet meer aan je handen plakt.

  2. Vorm een bol van het deeg en leg in een ingevette kom. Dek af en laat op een warme plek ca. 1 uur rijzen.

  3. Vorm een strakke bol van het deeg en leg op een ingevette bakplaat. Dek af en laat nog ca. 1 uur rijzen.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°/ hetelucht: 200°C), bij voorkeur met een pizzasteen erin.

  5. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak. Druk vanuit het midden met je vingertoppen het deeg uit tot een cirkel van ca. 25 cm Ø.

  6. Schuif het deeg voorzichtig op een stuk bakpapier of op een pizzaschep.Bestrijk met de tomatensugo en verdeel de olijven erover.

  7. Verdeel de provolone erover. Bedruip met de olijfolie. Schuif de pizza in de oven en bak in ca. 10 minuten goudbruin en gaar.

  8. Neem uit de oven en maak de pizza af met wat plakjes prosciutto en wat blaadjes rucola.

Per pizza: 1663 kcal | 205 g koolhydraten | 67 g eiwit | 64 g vet

Foto’s en receptuur: Willem van Santen

DOP keurmerk
Provolone, gorgonzola, Grana Padano en Parmigiano Reggiano zijn kazen met een DOP keurmerk. DOP is de benaming voor een traditioneel Italiaans product (Denominazione di Origine Protetta). Het keurmerk is geregistreerd bij de Europese Unie en heeft een vastgelegd herkomstgebied. De kaas mag alleen daar geproduceerd worden met een traditioneel recept. Bovendien moeten de grondstoffen in het product óók uit die regio’s komen.

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (3 stemmen)