Bereiding

1. Haal de watertank uit de combi stoomoven, vul deze met water en plaats terug in de oven.

stoomoven

2. Doe de helft van de uien en knoflook in een ovenvaste kom met 15 ml olie, bak het op de ovenbodem 2-3 minuten op Combi 1 of tot het zacht is.

3. Voeg de rode paprika’s, de tomatenblokjes, de tomatenpuree en zout en peper toe en bak het 5-6 minuten op 1000 W.

4. Doe de rest van de ui en knoflook met 15 ml olie in een andere ovenvaste kom. Kook 10 minuten op Stoom 1, tot ze zacht zijn.

5. Voeg de spinazie toe en roer alles goed door. Kook 3-5 minuten op 1000 W of tot het gaar is. Giet af en laat uitlekken. Leg een laag spinazie in de ondiepe schaal.

6. Leg daarop een laag ricotta, een laag lasagnebladen, een laag tomatensaus en weer een laag lasagnebladen. Strijk de yoghurt over de bovenkant en bestrooi tot slot met parmezaankaas. Zet de schaal op de ovenbodem en bak 30 minuten op Combi 7, dan 3-5 minuten op Grill 1 of tot het goudbruin en gloeiend heet is.

Stomen maar!

De nieuwe 4-in-1 combinatie stoomoven van Panasonic is een krachtige stoomoven, convectie, grill en magnetron in één; een echt multitalent dus! Met de stoomfunctie bereid je makkelijk en snel gezonde maaltijden met maximaal behoud van smaak en voedingsstoffen. Doordat je verschillende functies tegelijkertijd kunt gebruiken, bespaar je wel tot 40% tijd en energie in vergelijking met gewone magnetrons. Zo kun je de magnetronstand bijvoorbeeld met de grillfunctie, convectie of allebei tegelijk combineren voor een sneller en beter resultaat. Meer weten over deze musthave? Kijk dan op de website van Panasonic.

stoomoven panasonic