Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Zuccotto

Zuccotto

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

  • en 30 minuten wachttijd en 30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 11

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bekleed een mengkom van 2 liter met vershoudfolie en bestrijk de binnenkant lichtjes met olie.

  2. Verwarm voor het biscuit de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een diepe springvorm met afneembare rand (23 cm Ø) in met boter en bestuif hem met bloem. Klop de eidooiers met de suiker licht en luchtig. Klop de eiwitten stijf en spatel het stijfgeklopte eiwit door het eidooiermengsel. Voeg beetje bij beetje 200 g bloem toe en spatel hem erdoorheen. Voeg de citroenschil, het vanille-extract en de rum toe en meng ze door het beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvorm en bak het 30-35 minuten in de oven tot het biscuit gerezen en goudbruin is. Verwijder de springvorm en laat het biscuit op een rooster afkoelen.

  3. Snijd het biscuit horizontaal doormidden (vries de helft in voor gebruik in een ander gerecht). Snijd het bruine korstje van de bovenkant van het biscuit zodat je een dunne laag biscuit overhoudt.

  4. Breek de helft van de chocolade in stukjes en smelt ze au bain-marie. Laat afkoelen. Hak de overige chocolade fijn. Hak de amandelen en de hazelnoten grof. Klop de slagroom stijf en meng de noten en de fijngehakte chocolade erdoorheen. Verdeel de room in twee porties en spatel de gesmolten chocolade door de helft. Voeg aan elke helft 20 g poedersuiker toe en roer voorzichtig door. Zet in de koelkast.

  5. Duw het biscuit in de mengkom met folie zodat het de ronde vorm van de kom aanneemt. Meng de rum met de brandy en cherry brandy. Bevochtig het biscuit met de drank zodat het nog beter de vorm van de kom aanneemt. Verwijder het overtollige biscuit en maak de randjes met de hand zo netjes mogelijk.

  6. Verdeel het witte slagroommengsel in een gelijkmatige laag over de binnen kant van het biscuit. Vul het op met het chocolademengsel en strijk glad. Dek af en zet minstens 4-5 uur in de koelkast om op te stijven.

  7. Stort voor het serveren de zuccotto op een serveerbord. Knip een cirkel bakpapier uit ter grootte van de zuccotto. Teken 8 punten op de cirkel en knip er om en om 4 punten uit. Bestrooi de zuccotto met poedersuiker. Leg het bakpapier op de zuccotto en bestrooi met cacaopoeder. Verwijder voorzichtig het bakpapier en serveer.

Per portie: 464 kcal | 15 g koolhydraten | 6 g eiwit | 34 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Ursula Ferrigno Foto’s: Gareth Morgans Styling: Luis Peral Foodstyling: Bianca Nice

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)