Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Snelle ricotta-spinazielasagne

Snelle ricotta-spinazielasagne

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Doe de spinazie in een vergiet en giet er een pan kokend water overheen om hem te laten slinken. Laat afkoelen en knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Hak de spinazie fijn.

  2. Meng de ricotta, de mascarpone en de spinazie en breng op smaak met zout en peper. Kook de pastavellen ca. 3 minuten in water met wat zout. Laat de pastavellen goed uitlekken. Strijk 1 el van het ricottamengsel over de bodem van een ovenschaal. Maak laagjes van afwisselend pasta, ricottamengsel, pesto en ham.

  3. Eindig met een laag ricotta. Bestrooi met de parmezaan en bak in 15-20 minuten goudbruin in de oven.

Per portie: 447 kcal | 12 g koolhydraten | 24 g eiwit | 33 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Foto’s: Tony Briscoe Receptuur: Janine Ratcliffe Styling: Rob Merrett Foodstyling: Emily Kydd

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)