Lasagne met gegrilde courgette en rozemarijn
Gemiddeld
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit 2 el olijfolie in een grote pan en bak het gehakt, de ui en de knoflook ca. 8 minuten op hoog vuur. Pureer de gepelde tomaten met een staafmixer. Ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes. Voeg de rozemarijn en het venkelzaad toe aan het gehakt en bak nog ca. 2 minuten. Voeg de gepureerde tomaten toe en laat het geheel ca. 15 minuten pruttelen op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit een grillpan. Was de courgettes en snijd ze in lange, dunne plakken. Bedruppel de plakken courgette met 2 el olijfolie en gril ze ca. 1 minuut aan beide kanten.
Smelt 1 el boter en roer de bloem erdoorheen. Verhit de roux tot hij loslaat van de pan en neem van het vuur. Voeg al roerend de melk toe en verwarm de saus, telkens roerend, opnieuw tot hij kookt en dik wordt. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Rasp de parmezaan.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Schep in een ingevette ovenschaal een laagje van het gehaktmengsel en bedek het met plakjes courgette. Leg hierop lasagnavellen en besmeer deze met de bechamelsaus. Bestrooi met parmezaan en herhaal stap 4 tot alle ingrediënten op zijn. Bak de lasagna ca. 1 uur in de oven.