Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Caesar salade

Caesar salade

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Benodigdheden

Welmoed Bezoen: "De originele Caesar salad heeft weinig te maken met hoe we de klassieker nu eten. En daar ben ik ontzettend blij mee. Een gebonden dressing, malse en zoute ansjovis en hartige Parmezaanse kaas zijn een must. Net als grote, krokante knoflookcroutons. Die croutons kan je ook in een koekenpan bakken. Op sommige dagen is deze hoeveelheid perfect voor 2 personen."

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 170 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Meng 3 eetlepels zonnebloemolie met 2 knoflooktenen en een snufje zout in een kom. Voeg het brood toe en meng goed. Giet de knoflookolie bij het stokbrood en meng goed. Spreid de croutons uit over de bakplaat en bak in 15 tot 20 minuten goudbruin en krokant. Schep halverwege om.

  3. Roer ondertussen de eidooier met het citroensap en een snufje zout los. Snijd de helft van de ansjovisfilets fijn en voeg toe aan de eidooier. Voeg ook de overige knoflook toe. Giet al roerende de overige zonnebloemolie erbij. Roer tot een samenhangende saus. Breng op smaak met peper, zout en eventueel nog wat citroensap.

  4. Snijd de sla grof en meng in een saladekom met de dressing. Voeg de Parmezaanse kaas in delen toe en meng goed. Strooi daarna de croutons over de salade en garneer met de overige ansjovisfilets en de bieslook.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Saladebijbel

€ 34,99
Saladebijbel