Lasagne met aubergine en parmezaan
Gemiddeld
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm 1 el olijfolie in een hapjespan met dikke bodem en bak hierin de sjalot glazig. Voeg de knoflook, de Italiaanse kruiden en de suiker toe bak ca. 1 minuut al roerend mee. Schenk de passata erbij, breng aan de kook, zet het vuur zachter en laat de saus ca. 15 minuten zachtjes koken. Breng goed op smaak met zout en peper. Houd de saus apart.
Snijd de aubergines over de breedte in dunne plakken van 1⁄2 cm dik; gebruik hiervoor bijvoorbeeld een mandoline voor mooie gelijkmatige plakken. Doe de bloem samen met een snuf zout in een diep bord en doe het geklutste ei ieder in een ander diep bord. Haal de plakken aubergine eerst door ei en vervolgens door de bloem. Schud overtollig bloem eraf. Verwarm rest van de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de aubergineplakken één voor één aan beide zijden goudbruin. Laat uitlekken op een bord met wat keukenpapier.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C) en vet een ovenschaaltje (ca. 15 x 24 cm) in met wat olie. Schep eerst een laagje saus op de bodem, leg hierop een lasagnevel en een plak aubergine, gevolgd door wat mozzarella, een paar blaadjes verse basilicum en wat parmezaan. Herhaal dit totdat alles op is en strooi rest van de parmezaan over het gerecht. Bak de lasagne in ca. 30 minuten goudbruin en gaar in de oven. Neem de lasagne uit de oven laat ca. 10 minuten staan. Garneer met vers basilicum.