Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Lasagna met gehaktballetjes, doperwten, provolone, salami en gekookt ei

Lasagne met gehaktballetjes, doperwten, provolone, salami en gekookt ei

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak eventueel eerst de lasagnevellen. Volg voor het pastadeeg de ingrediënten en instructies uit het raviolirecept op p. 26 en snij d het deeg in stukken zo lang als de ovenschaal die je gaat
    gebruiken.

  2. Laat voor de tomatensaus een pan met dikke bodem heet worden. Doe 80 milliliter van de olijfolie en de ui erin en laat op laag vuur zacht en glazig worden. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
    Voeg de passata of de tomaten toe en laat 30 tot 40 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Meng intussen het gehakt met een derde van de Parmezaanse kaas, het losgeklopte ei, de peterselie en wat zout en peper. Rol er met natte handen balletjes ter grootte van een kers van. Bak ze in de resterende olijfolie mooi bruin en laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).

  5. Zet een pan met 4 liter water op. Voeg als het water kookt 2 afgestreken eetlepels zout toe (dit is ongeveer 8 gram zout per liter water). Kook de lasagnevellen 1 minuut*. Haal de vellen uit de pan en koel ze terug in een bak koud water. Haal ze na 1 minuut eruit en spreid ze uit op een theedoek.

  6. Vet een ovenschaal (van circa 20 x 30 centimeter) in met wat boter. Begin met een laagje tomatensaus. Maak achtereenvolgens laagjes van lasagnevellen, tomatensaus, scamorza of provolone, doperwten, salami, hardgekookt ei en Parmezaanse kaas. Verdeel de gehaktballetjes over twee verschillende lagen. Ga zo door tot alle ingrediënten op zij n en eindig met tomatensaus en Parmezaanse kaas.

  7. Zet de schaal 25 à 30 minuten in de oven, of tot er een mooi krokant korstje op zit. Haal hem uit de oven. Idealiter laat je hem een halfuurtje staan, dan snijdt hij gemakkelijker aan.

Receptuur: Maud Moody, Leonardo Pacenti, Roos Blankespoor Fotografie: René Mesman

Wat vind jij van dit recept?

2.7 / 5.0 (3 stemmen)
Uit het boek

Toscanini

€ 35,00
Toscanini