Ragù Bolognese
Gemiddeld4 personen30 minuten bereiden
Wat je ook doet, eet ragù Bolognese vooral niet met spaghetti! In Italië geldt de gouden regel hoe dikker de saus, hoe grover de pasta. Een echte ragù Bolognese eet je dus met tagliatelle, papardelle of penne.
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 el olie
- 50 g pancetta
- 50 g wortel
- 50 g bleekselderij
- 300 g gehakt (rundergehakt of half-om-half)
- 1 el tomatenpuree
- 150 ml rode wijn
- 150 ml gezeefde tomaten
- 150 ml vleesbouillon
- 2 takjes rozemarijn
- 2 takjes salie
- 2 takjes tijm
- zout en peper
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit boven matig vuur ca. 10 minuten in de olie. Snijd de pancetta fijn. Maak de wortel en de bleekselderij schoon en snijd ze fijn. Bak de pancetta, de bleekselderij en de wortel ca. 5 minuten boven matig vuur mee.
- Zet het vuur hoger en voeg het gehakt toe. Bak het in 6-8 minuten bruin. Voeg de tomatenpuree toe en bak ca. 1 minuut mee. Blus het gehakt af met de rode wijn.
- Voeg als al het vocht is opgenomen de gezeefde tomaten en de bouillon toe. Doe er de takjes kruiden bij. Laat boven laag vuur ca. 2 uur met het deksel op de pan zachtjes sudderen. Verwijder de kruidentakjes. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met pasta.