Foodies 02/2025
Aziƫ
cover Azie
Auberginelasagne

Auberginelasagne

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Aantal personen
10

Ingrediƫnten

Naast aubergine, voeg je ook courgette toe in dit recept en zit deze snelle lasagne dus boordevol groente. Alles even in de ovenschaal en de oven doet de rest!
tip
*Liever zelf grillen? Neem hiervoor 2 kleine aubergines. Snijd ze in dunne plakken en bestrijk met olijfolie. Gril ze in een hete grillpan op hoog vuur tot er donkere grilstrepen ontstaan. Bestrooi met zout en peper.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200ā°C /hetelucht: 180ā°C). Rasp de courgette en meng met zout en peper. Verdeel een laagje van de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal
    (22 x 32 cm) en beleg met zoveel lasagnebladen dat de saus bedekt is. Bestrijk met bechamelsaus en verdeel er wat lepels tomatensaus over. Verdeel de helft van de courgette erover en bestrijk weer met bechamelsaus. Bedek opnieuw volledig met lasagnebladen en de gegrilde aubergine. Lepel er tomatensaus overheen. Beleg weer met lasagnebladen. Herhaal met de bechamelsaus, de tomatensaus en de courgette. Eindig met een
    laag lasagnebladen en de rest van de bechamelsaus. Bestrooi met de feta.

  2. Bak de lasagne 40-50 minuten in de oven, tot hij bubbelt, de bovenkant goudbruin is en je met een scherp mes makkelijk door de lasagnebladen kunt snijden. Laat ca. 20 minuten rusten voor je hem in stukken snijdt. Serveer met groene salade en focaccia.

Per portie: 279 kcal | 33 g koolhydraten | 11 g eiwit | 11 g vet

Ā© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Fotografie: Ella Miller Styling: Davinia Perkins Foodstyling: Amy Kinnea

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)