
Auberginelasagne
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200ā°C /hetelucht: 180ā°C). Rasp de courgette en meng met zout en peper. Verdeel een laagje van de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal
(22 x 32 cm) en beleg met zoveel lasagnebladen dat de saus bedekt is. Bestrijk met bechamelsaus en verdeel er wat lepels tomatensaus over. Verdeel de helft van de courgette erover en bestrijk weer met bechamelsaus. Bedek opnieuw volledig met lasagnebladen en de gegrilde aubergine. Lepel er tomatensaus overheen. Beleg weer met lasagnebladen. Herhaal met de bechamelsaus, de tomatensaus en de courgette. Eindig met een
laag lasagnebladen en de rest van de bechamelsaus. Bestrooi met de feta.Bak de lasagne 40-50 minuten in de oven, tot hij bubbelt, de bovenkant goudbruin is en je met een scherp mes makkelijk door de lasagnebladen kunt snijden. Laat ca. 20 minuten rusten voor je hem in stukken snijdt. Serveer met groene salade en focaccia.