Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Recepten voor lasagne

Cavolo nero lasagne

In samenwerking met Grana Padano
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de pesto

José en Mariëlla van Cookingqueens.nl maakten een heerlijke lasagne met cavolo nero: “Vol met groenten, maar eventueel ook heerlijk met uitgebakken spekjes erbij!”

Bereiding

  1. Maak de bechamelsaus volgens dit recept.

  2. Voor de pesto: Was de cavolo nero en snijd de nerf er tussen uit. Gebruik een keukenmachine om de bladeren heel fijn te snijden. Voeg na het snijden de pijnboompitten, knoflook, Grana Padano, zout, peper en chilipeper toe. Mix het geheel goed en giet de olijfolie toe tot je een mooie pesto hebt.

  3. Verwarm de oven voor op 200° Celcius.

  4. Maak de lasagnelaagjes: begin door de ovenschaal met een laagje bechamelsaus te bestrijken. Leg hier vervolgens een laag lasagnevellen op. Bestrijk de vellen met een laag pesto, gevolgd door opnieuw wat bechamelsaus en bestrooi het met wat Grana Padano. Maak zoveel laagjes als je pesto hebt. Eindig de bovenlaag met pesto, bechamelsaus en Grana Padano. Strooi er ten slotte wat extra pijnboompitten over.

  5. Optioneel: Heb je liever een versie met vlees? Voeg dan bij elk laagje wat spekjes toe.

  6. Dek de schaal af met folie, Zet de schaal voor 30 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de folie van de ovenschaal. Zet de lasagne terug in de oven en laat het de voor 15 minuten zonder folie garen garen zodat je een mooi korstje krijgt.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)