Pan di ramerino (rozijnenrozemarijnbroodjes)
Gemiddeld
ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng in een kom 500 g bloem met het zout. Maak een kuiltje in het midden. Verwarm de melk tot lauwwarm en los de gist erin op. Schenk de melk beetje bij beetje bij de bloem en kneed er een deeg van. Kneed het deeg verder op een met bloem bestoven werkblad. Laat het deeg in een afgedekte kom op een warme plek ca. 1 uur rijzen.
Hak de rozemarijn fijn. Kneed de rozemarijn met de rozijnen, de rietsuiker en 50 ml olijfolie door het deeg. Vorm er ca. 12 bolletjes van leg ze op voldoende afstand van elkaar op een met olie ingevette en met bloem bestoven bakplaat (gebruik eventueel 2 bakplaten). Snijd de bovenkant van de bolletjes kruislings in. Dek af met een theedoek en laat nog ca. 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C).
Kluts het ei en bestrijk de bolletjes ermee. Bak de broodjes ca. 20 minuten in de oven. Verhit intussen de kristalsuiker met 1½ el water tot een siroop. Bestrijk de broodjes als ze nog warm zijn met de siroop.