Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
recepten met tomate frito

Garnalen in pittige knoflooktomatensaus

In samenwerking met Mutti
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Pel de garnalen, maar laat de koppen zitten. Verwijder met een scherp mesje het darmkanaal uit de staart. Verhit de olijfolie in een ovenbestendig pannetje waar de garnalen precies naast elkaar in passen. Fruit de knoflook en de chilivlokken er ca. 2 minuten in.

  2. Voeg de Mutti Tomate Frito toe en leg de garnalen in de saus. Schuif het geheel in de oven en bak de garnalen in ca. 10 minuten gaar. Neem uit de oven en serveer direct. Bestrooi met gehakte peterselie en geef er lekker platbrood bij.

Per portie: 311 kcal | 28 g koolhydraten | 23 g eiwit | 11 g vet

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (5 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!