
Bananenbrood met passiefruit
Eenvoudig
ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Klop de boter, de suiker, de bloem, het volkorenmeel, het bakpoeder, de eieren en de banaan met een handmixer tot een glad beslag. Roer de walnoten erdoorheen. Verdeel het beslag over een ingevette en met bakpapier beklede cakevorm (ca. 450 g inhoud). Bak het bananenbrood 1 uur en 15 minuten – 1 uur en 30 minuten in de oven. Het brood is klaar als een satéprikker er schoon uitkomt. Laat het brood ca. 10 minuten afkoelen in de vorm en stort het op een rooster om verder te laten afkoelen.
Meng voor het glazuur de poedersuiker en het passievruchtvlees – bewaar een beetje van het vruchtvlees om het brood te garneren. Druppel het glazuur over het brood en garneer met het overige passievruchtvlees.