Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
bananenbrood passievrucht

Bananenbrood met passiefruit

  • Eenvoudig

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Voor het glazuur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Klop de boter, de suiker, de bloem, het volkorenmeel, het bakpoeder, de eieren en de banaan met een handmixer tot een glad beslag. Roer de walnoten erdoorheen. Verdeel het beslag over een ingevette en met bakpapier beklede cakevorm (ca. 450 g inhoud). Bak het bananenbrood 1 uur en 15 minuten – 1 uur en 30 minuten in de oven. Het brood is klaar als een satéprikker er schoon uitkomt. Laat het brood ca. 10 minuten afkoelen in de vorm en stort het op een rooster om verder te laten afkoelen.

  2. Meng voor het glazuur de poedersuiker en het passievruchtvlees – bewaar een beetje van het vruchtvlees om het brood te garneren. Druppel het glazuur over het brood en garneer met het overige passievruchtvlees.

Per portie: 423 kcal | 62 g koolhydraten | 7 g eiwit | 16 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto’s: Mowie Kay Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Katy Greenwood

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)