Yoghurtcake met blauwe bessen
Eenvoudig8 personen75 minuten bereiden
Hier wil iedereen zijn bed wel voor uitkomen! Een plakje smeuïge ontbijtcake met blauwe bessen van Chickslovefood.
Ingrediënten
- 150 g kokosolie
- 7 el honing
- 2 eieren
- 140 g Griekse yoghurt
- 1 vanillestokje
- 100 g speltmeel
- 125 g speltbloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 snuf zout
- 125 g blauwe bessen
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier. Smelt de kokosolie.
- Doe ondertussen de honing, de eieren en de yoghurt in een grote kom. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap met een mesje het merg eruit.
- Voeg het vanillemerg samen met de kokosolie toe aan de kom. Meng dit goed door elkaar.
- Doe er nu het speltmeel, de speltbloem, het bakpoeder en een snuf zout bij en meng nogmaals goed door elkaar.
- Spatel als laatste de blauwe bessen door het beslag heen.
- Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake zo’n 60 minuten in de oven (je cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt). Leg eventueel de laatste 5 minuten aluminiumfolie over
de cake, zodat ‘ie niet te bruin wordt. - Haal de cake uit de oven en laat hem goed afkoelen op een rooster

Meer gerechten zoals deze?
Het AYNI Chickslovefood kookboek