Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
vegan chocoladecheesecake

Vegan chocoladecheesecake

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

  • ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Voor de vulling

De zijdentofu heeft een neutrale smaak en geeft de vulling een zachte structuur. Door het met melk in de blender te pureren, wordt het lekker romig. Een beetje citroensap voegt een zuurtje toe en de chocolade zorgt voor een rijke smaak. Let op dat je geraffineerde, geurloze kokosolie gebruikt, anders krijgt je cheesecake een sterke, overheersende kokossmaak.

Bereiding

  1. Bekleed de bodem van een diepe springvorm (20 cm Ø) met bakpapier. Vermaal de koekjes in een keukenmachine (of in een ziplockzak met een deegroller) tot fijne kruimels. Meng de koekkruimels in een kom met de gesmolten boter of margarine en meng door elkaar. Druk het mengsel stevig aan over de bodem van de springvorm. Zet de vorm ca. 30 minuten in de koelkast.

  2. Smelt intussen voor de vulling de chocolade en de kokosolie au bain-marie (in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water). Roer regelmatig door. Doe de tofu, de suiker, het citroensap, de melk en het cacaopoeder in een blender en pureer helemaal glad. Voeg de gesmolten chocolade toe en mix kort verder.

  3. Spatel de vulling over de koekjesbodem, dek de vorm af met vershoudfolie en laat de cheesecake minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi de cheesecake voor het serveren eventueel met wat zeezoutvlokken.

Per portie: 496 kcal | 36 g koolhydraten | 9 g eiwit | 34 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helen Graves Foto’s, styling & foodstyling: Stuart Ovenden 

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)