Bereiding

  1. Bekleed de bodem van een diepe springvorm (20 cm Ø) met bakpapier. Vermaal de koekjes in een keukenmachine (of in een ziplockzak met een deegroller) tot fijne kruimels. Meng de koekkruimels in een kom met de gesmolten boter of margarine en meng door elkaar. Druk het mengsel stevig aan over de bodem van de springvorm. Zet de vorm ca. 30 minuten in de koelkast.
  2. Smelt intussen voor de vulling de chocolade en de kokosolie au bain-marie (in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water). Roer regelmatig door. Doe de tofu, de suiker, het citroensap, de melk en het cacaopoeder in een blender en pureer helemaal glad. Voeg de gesmolten chocolade toe en mix kort verder.
  3. Spatel de vulling over de koekjesbodem, dek de vorm af met vershoudfolie en laat de cheesecake minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi de cheesecake voor het serveren eventueel met wat zeezoutvlokken.

Per portie: ca. 496 kcal
9 g eiwit | 34 g vet | 36 g koolhydraten

*Pure chocolade bevat soms een kleine hoeveelheid melkbestanddelen. Check goed de ingrediëntenlijst op de verpakking als je zeker wilt weten dat je vegan chocolade koopt.
**Eventueel te vervangen door vegan roomkaas.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helen Graves Foto’s, styling & foodstyling: Stuart Ovenden