
Amandelcake met kwark, blauwe bessen en kokos
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
15 minuten wachttijd15 min. wachttijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180Ā°C / hetelucht: 160Ā°C). Klop de eieren met 150 g honing in een grote kom. Klop 125 ml olie en de melk erdoorheen. Spatel het amandel- en het bakmeel erdoorheen. Voeg het zout en het vanille-extract toe en roer kort door. Giet het beslag in een ingevette springvorm (ca. 26 cm Ć). Strooi de amandelen eroverheen. Bak de cake in ca. 35 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Neem de cake uit de oven en laat hem 15 minuten afkoelen in de vorm. Verwijder voorzichtig de rand van de springvorm en laat de cake op een rooster verder afkoelen.
Bestrijk de afgekoelde cake met de kwark en verdeel er de bessen, het kokosschaafsel, de limoenrasp en wat extra honing over.