Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
pruimenclafoutis met kaneel

Pruimenclafoutis met kaneel

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hete lucht: 175°C / gas: stand 3). Breng de melk, de slagroom en de kaneelstokjes in een pan aan de kook en laat ca. 2 minuten op laag vuur koken. Neem van het vuur en laat even afkoelen.

  2. Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pitten. Kluts de eieren met de suiker en een snufje zout. Zeef de bloem eroverheen en spatel hem erdoorheen. Vet een ovenschaal of taartvorm in met een beetje boter en verdeel de pruimen over de bodem.

  3. Verwijder de kaneelstokjes uit het nog warme roommengsel. Meng het door het eimengsel en schenk het beslag over de pruimen. Bak de clafoutis ca. 45 minuten in de oven. Neem de clafoutis uit de oven, bestuif hem met poedersuiker en serveer hem direct.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)