Pruimenclafoutis met kaneel
Gemiddeld
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hete lucht: 175°C / gas: stand 3). Breng de melk, de slagroom en de kaneelstokjes in een pan aan de kook en laat ca. 2 minuten op laag vuur koken. Neem van het vuur en laat even afkoelen.
Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pitten. Kluts de eieren met de suiker en een snufje zout. Zeef de bloem eroverheen en spatel hem erdoorheen. Vet een ovenschaal of taartvorm in met een beetje boter en verdeel de pruimen over de bodem.
Verwijder de kaneelstokjes uit het nog warme roommengsel. Meng het door het eimengsel en schenk het beslag over de pruimen. Bak de clafoutis ca. 45 minuten in de oven. Neem de clafoutis uit de oven, bestuif hem met poedersuiker en serveer hem direct.