Foodies 02/2025
Aziƫ
cover Azie
frambozencruffins

Frambozencruffins

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Aantal personen
8

Ingrediƫnten

Een cruffin met frambozen, mascarponeĀ en vanille. Voor een extraĀ crunch wentel je de cruffins even door de kristalsuiker heen na het bakken.

Bereiding

  1. Rol het croissantdeeg uit tot een lange rechthoek. Bestrijk het deeg met de boter en strooi er 50 g suiker overheen. Rol het deeg vanaf de lange zijde op tot een lange rol. Snijd de rol in vieren. Snijd iedere rol in de lengte doormidden. Rol elk stuk deeg met de snijkant naar buiten op en leg in een ingevette muffinvorm. Zet het geheel ca. 15 minuten in de koelkast.

  2. Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 180Ā°C / hetelucht: 160Ā°C). Bak de cruffins in ca. 20 minuten goudbruin en gaar in de oven. Neem uit de oven en laat enkele minuten afkoelen. Neem de cruffins uit de vorm en wentel ze in fijne kristalsuiker. Laat verder afkoelen op een rooster.

  3. Schraap het merg uit het vanillestokje en roer door de mascarpone. Voeg evt. poedersuiker naar smaak toe. Snijd de cruffins overdwars doormidden. Schep op iedere cruffinhelft een lepel mascarpone, beleg met wat frambozen en dek af met de andere helft.

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (3 stemmen)