Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
frambozencruffins

Frambozencruffins

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
8

Ingrediënten

Een cruffin met frambozen, mascarpone en vanille. Voor een extra crunch wentel je de cruffins even door de kristalsuiker heen na het bakken.

Bereiding

  1. Rol het croissantdeeg uit tot een lange rechthoek. Bestrijk het deeg met de boter en strooi er 50 g suiker overheen. Rol het deeg vanaf de lange zijde op tot een lange rol. Snijd de rol in vieren. Snijd iedere rol in de lengte doormidden. Rol elk stuk deeg met de snijkant naar buiten op en leg in een ingevette muffinvorm. Zet het geheel ca. 15 minuten in de koelkast.

  2. Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bak de cruffins in ca. 20 minuten goudbruin en gaar in de oven. Neem uit de oven en laat enkele minuten afkoelen. Neem de cruffins uit de vorm en wentel ze in fijne kristalsuiker. Laat verder afkoelen op een rooster.

  3. Schraap het merg uit het vanillestokje en roer door de mascarpone. Voeg evt. poedersuiker naar smaak toe. Snijd de cruffins overdwars doormidden. Schep op iedere cruffinhelft een lepel mascarpone, beleg met wat frambozen en dek af met de andere helft.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (3 stemmen)