Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Makkelijke pie met hert

Makkelijke pie met hert

  • Eenvoudig

  • ca. 3 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 3 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 160⁰C / hetelucht: 140⁰C). Verhit de helft van de olie in een grote vuurbestendige braadpan op hoog vuur en bak er het hertenvlees in porties ca. 10 minuten bruin in. Houd het vlees apart. Doe het spek in de pan met nog ½ el olie en bak 8-10 minuten, tot het goudgeel is. Roer de ui en het laurierblad erdoorheen, besprenkel met de rest van de olie en bak ca. 5 minuten op laag vuur, tot het mengsel goudbruin is. Zet het vuur middelhoog, voeg de champignons toe en bak nog een paar minuten, tot ze zacht zijn.

  2. Bestrooi met de bloem en roer tot hij bruin wordt. Voeg het vlees met eventueel bakvocht en de ketchup toe aan de pan en roer goed door. Schenk de wijn of het bier eroverheen en breng aan de kook. Laat een paar minuten koken en schenk de bouillon erbij. Bestrooi met zout en peper en draai het vuur lager, zodat de vulling nog zachtjes kookt. Leg het deksel op de braadpan en zet ca. 2 uur in de oven, tot het vlees mals is. In de koelkast blijft de vulling tot 3 dagen goed, in de diepvries tot 3 maanden. Laat eerst helemaal afkoelen. Laat een nachtje in de koelkast ontdooien en warm op in de magnetron of een pan tot de vulling gloeiend heet is.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220⁰C / hetelucht: 200⁰C). Doe de vulling in een quichevorm (24-26 cm) met hoge randen en bestrijk de rand van de vorm met een beetje van de eidooier. Rol het bladerdeeg uit, leg het over de vulling en gebruik een mes om de overhangende randjes eraf te snijden en het deeg tegen de rand te drukken. Je kunt eventueel het restdeeg opnieuw uitrollen om er een decoratie van te maken. Afgedekt blijft de pie tot 3 maanden in de diepvries goed. Laat helemaal ontdooien voor je naar stap 4 gaat.

  4. Bestrijk de pie met de rest van de eidooier en bestrooi eventueel met zeezoutvlokken. Maak met een mesje een paar kleine sneetjes in het midden van de pie zodat de stoom kan ontsnappen en bak 30-35 minuten in de oven, tot de het deeg goudkleurig is.

Per portie: 569 kcal | 32 g koolhydraten | 47 g eiwit | 28 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Good Food Team Foto’s: Yuki Sugiura Styling: Wei Tang Foodstyling: Libby Silbermann en Katy McClelland

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)