Cake met pruimen en marsepein
Eenvoudig4 personen40 minuten bereiden
Nadiya Hussain: "Deze cake maak ik vaak in een heerlijk ontspannen weekend. Hij is heel gemakkelijk te maken omdat ik cake (hotel- of biscuitcake) uit de winkel gebruik die ik met een flinke laag boter besmeer en dan gril. Daarop leg ik in grapefruitsap en geraspte grapefruitschil gestoofde pruimen. Daarover strooi ik geraspte zoete amandelmarsepein en geroosterde amandelen."
Ingrediënten
- Cake:
- 320 g kant-en-klare cake (hotel- of biscuitcake)
- 120 g boter (gesmolten - plus extra voor het invetten)
- Fruit:
- 4 grote pruimen (gehalveerd - de pitten mogen erin blijven)
- 3 el fijne kristalsuiker
- geraspte schil en sap van 1 grapefruit
- Serveren:
- 250 g marsepein (bevroren)
- 100 g geroosterde amandelen
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C; gasstand 6). Vet een middelgrote braadslede in.
- Leg de gehalveerde pruimen met het snijvlak omhoog erin. (Laat de pitten zitten, want die geven tijdens het bakken extra smaak; je haalt ze er later uit.) Strooi de suiker en grapefruitrasp erover en besprenkel met het grootste deel van het grapefruitsap. Bak de pruimen 20 minuten in de oven.
- Snijd de cake in de lengte in vier lange plakken. Bestrijk elke plak aan weerszijden met de gesmolten boter.
- Verhit een grillpan op hoog vuur en rooster de plakken cake tot ze aan beide kanten een mooi rasterpatroon hebben gekregen. Haal de pitten uit de pruimen.
- Serveren: leg een plak geroosterde cake op een bord, leg daarop twee halve pruimen en druppel er wat van het resterende grapefruitsap over. Rasp de marsepein erover en bestrooi met de geroosterde amandelen. Wacht niet langer, maar tast toe!

Uit het boek:
De oven voor elke dag