Cake met pruimen en marsepein
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C; gasstand 6). Vet een middelgrote braadslede in.
Leg de gehalveerde pruimen met het snijvlak omhoog erin. (Laat de pitten zitten, want die geven tijdens het bakken extra smaak; je haalt ze er later uit.) Strooi de suiker en grapefruitrasp erover en besprenkel met het grootste deel van het grapefruitsap. Bak de pruimen 20 minuten in de oven.
Snijd de cake in de lengte in vier lange plakken. Bestrijk elke plak aan weerszijden met de gesmolten boter.
Verhit een grillpan op hoog vuur en rooster de plakken cake tot ze aan beide kanten een mooi rasterpatroon hebben gekregen. Haal de pitten uit de pruimen.
Serveren: leg een plak geroosterde cake op een bord, leg daarop twee halve pruimen en druppel er wat van het resterende grapefruitsap over. Rasp de marsepein erover en bestrooi met de geroosterde amandelen. Wacht niet langer, maar tast toe!