Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cake met pruimen en marsepein

Cake met pruimen en marsepein

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Cake

Fruit

Serveren

Nadiya Hussain: "Deze cake maak ik vaak in een heerlijk ontspannen weekend. Hij is heel gemakkelijk te maken omdat ik cake (hotel- of biscuitcake) uit de winkel gebruik die ik met een flinke laag boter besmeer en dan gril. Daarop leg ik in grapefruitsap en geraspte grapefruitschil gestoofde pruimen. Daarover strooi ik geraspte zoete amandelmarsepein en geroosterde amandelen."

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C; gasstand 6). Vet een middelgrote braadslede in.

  2. Leg de gehalveerde pruimen met het snijvlak omhoog erin. (Laat de pitten zitten, want die geven tijdens het bakken extra smaak; je haalt ze er later uit.) Strooi de suiker en grapefruitrasp erover en besprenkel met het grootste deel van het grapefruitsap. Bak de pruimen 20 minuten in de oven.

  3. Snijd de cake in de lengte in vier lange plakken. Bestrijk elke plak aan weerszijden met de gesmolten boter.

  4. Verhit een grillpan op hoog vuur en rooster de plakken cake tot ze aan beide kanten een mooi rasterpatroon hebben gekregen. Haal de pitten uit de pruimen.

  5. Serveren: leg een plak geroosterde cake op een bord, leg daarop twee halve pruimen en druppel er wat van het resterende grapefruitsap over. Rasp de marsepein erover en bestrooi met de geroosterde amandelen. Wacht niet langer, maar tast toe!

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

De oven voor elke dag

€ 32,50
De oven voor elke dag