Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
smeuïge advocaatcake

Smeuïge advocaatcake met chocoladestukjes

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 20

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Vet een tulbandvorm (2,5 l inhoud) in met een beetje boter en bestuif hem met bloem. Hak de chocolade grof.

  2. Klop 250 g boter, de suiker, de vanillesuiker en een snufje zout met de handmixer romig. Roer de eieren een voor een erdoorheen. Meng 250 g bloem met het bakpoeder en roer afwisselend met de advocaat door het beslag. Roer de gehakte chocolade erdoorheen.

  3. Strijk het beslag glad in de vorm. Bak de cake 55-60 minuten in de oven. Controleer of hij gaar is door met een lange spies in het deeg te prikken. Blijft er beslag aan de spies kleven wanneer je de spies uit de cake haalt, bak hem dan nog 5-10 minuten tot hij gaar is. Neem uit de oven en laat de cake ca. 30 minuten in de vorm afkoelen. Stort uit de vorm en laat afkoelen. Bestrooi met poedersuiker.

Per portie: 280 kcal | 28 g koolhydraten | 4 g eiwit | 15 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (4 stemmen)