Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Meng in een grote kom het volkorenmeel, de bloem, het bakpoeder en het zout. Prak in een andere kom de bananen met een vork tot er geen grote stukken meer zijn. Meng de yoghurt, de suiker, de eieren, het vanille-extract en de olijfolie door de bananen. Voeg de droge ingrediënten toe aan de banaan en meng door elkaar. Roer niet langer dan nodig is om alle bloem te laten opnemen.
  2. Vet het muffinbakblik in met olijfolie en verdeel het beslag er gelijkmatig overheen. Afhankelijk van de maat van het blik houd je misschien wat beslag over. Dit kun je eventueel bakken in (papieren) cupcakevormpjes.
  3. Bak het geheel 22-25 minuten in de oven tot het beslag terugveert als je het licht aanraakt. Laat 15 minuten afkoelen in de vorm. Neem uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster. Zonder de topping blijven de bananenbroodjes tot 3 dagen goed in een afgesloten doos.
  4. Klop de slagroom en de dulce de leche stijf in een kom. Schep de room in de spuitzak en maak mooie toefjes op de bananenbroodjes. Maak af met 2 of 3 stuks bananenchips per bananenbroodje.

Per portie: ca. 368 kcal
5 g eiwit | 21 g vet | 39 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur&foodstyling: Edd Kimber Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson