![Chocoladebananenbrood met karamel](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2024/11/Chocolade-bananenbrood-met-karamel-scaled.jpg)
Chocoladebananenbrood met karamel
Eenvoudig
Dit chocolade-bananenbrood met karamel is echt alle vormen van lekker! Perfect als tussendoortje of snack. In dit recept gebruik ik geen meel of bloem maar havermout. Daardoor is dit bananenbrood glutenvrij. Check wel altijd de verpakking van de havermout.
Bereiding in de oven
Verwarm de oven voor op 180 °C en bak het brood 40 minuten.
Bereiding
Vet de vorm in en bekleed die met bakpapier.
Doe de bananen en eieren in de keukenmachine (of blender) en mix ze tot een gladde massa. Voeg de cacao en honing toe en mix ze erdoor.
Voeg de havermout, bakpoeder en het zout toe en mix tot de havermoutvlokken bijna fijn zijn.
Snijd de karamel in blokjes en schep ze door het beslag.
Verdeel het beslag over de vorm en bestrooi met de extra havermoutvlokken.
Bak het bananenbrood in de Airfryer op 160 °C in 30 minuten gaar. Check met een satéprikker of het echt gaar is.
Laat even afkoelen op een rooster voor je het brood in plakken snijdt.
Uit het boek
Bakken in de airfryer
€ 20,00![Bakken in de airfryer](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2024/11/550x776.jpg)