Spicy cornbread muffins
Eenvoudig12 personen40 minuten bereiden
Verschillende indianenstammen vermaalden duizenden jaren geleden al mais tot meel en maakten er brood van. Hiermee is cornbread misschien wel de oudste en nog steeds een van de populairste broodsoorten in de tex-mex keuken. Met deze cornbread muffins serveer je de zon op je bord. Lekker bij een pittige chili of gegrild vlees.
Ingrediënten
- 200 g fijn maismeel (bijv. fioretto van Valle del Sole)
- 175 g bloem (gezeefd)
- 17 g bakpoeder
- 300 ml volle melk
- 2 eieren (geklutst)
- ½ tl paprikapoeder
- 1 blikje maiskorrels (150 g afgespoeld en goed uitgelekt)
- 1 rode jalapeñopeper (zaadlijst verwijderd en fijngehakt)
- 1 groene jalapeñopeper (zaadlijst verwijderd en fijngehakt
- 150 g cheddar (geraspt)
- 10 g verse bieslook (fijngehakt)
- 4 el olijfolie
- zout en peper
- 12 papieren muffinvormpjes
- muffinbakblik met 12 holtes
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Doe alle ingrediënten met een flinke snuf zout en peper in een grote kom en klop met een garde alles goed door elkaar tot een mooi beslag zonder klontjes. Is het beslag te dik, voeg dan nog een scheutje melk toe.
- Leg de vormpjes in de holtes van het bakblik en verdeel het beslag erover. Bak in ca. 30 minuten goudbruin en gaar in de oven.
- Stort de muffins uit het bakblik en laat ze afkoelen op een rooster.
Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren