Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
wat is maismeel spicy cornbread muffins

Spicy cornbread muffins

In samenwerking met Valle del Sole
  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Verschillende indianenstammen vermaalden duizenden jaren geleden al mais tot meel en maakten er brood van. Hiermee is cornbread misschien wel de oudste en nog steeds een van de populairste broodsoorten in de tex-mex keuken. Met deze cornbread muffins serveer je de zon op je bord. Lekker bij een pittige chili of gegrild vlees.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Doe alle ingrediënten met een flinke snuf zout en peper in een grote kom en klop met een garde alles goed door elkaar tot een mooi beslag zonder klontjes. Is het beslag te dik, voeg dan nog een scheutje melk toe.

  2. Leg de vormpjes in de holtes van het bakblik en verdeel het beslag erover. Bak in ca. 30 minuten goudbruin en gaar in de oven.

  3. Stort de muffins uit het bakblik en laat ze afkoelen op een rooster.

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto's: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)