Spicy cornbread muffins
In samenwerking met Valle del Sole
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Verschillende indianenstammen vermaalden duizenden jaren geleden al mais tot meel en maakten er brood van. Hiermee is cornbread misschien wel de oudste en nog steeds een van de populairste broodsoorten in de tex-mex keuken. Met deze cornbread muffins serveer je de zon op je bord. Lekker bij een pittige chili of gegrild vlees.
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Doe alle ingrediënten met een flinke snuf zout en peper in een grote kom en klop met een garde alles goed door elkaar tot een mooi beslag zonder klontjes. Is het beslag te dik, voeg dan nog een scheutje melk toe.
Leg de vormpjes in de holtes van het bakblik en verdeel het beslag erover. Bak in ca. 30 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Stort de muffins uit het bakblik en laat ze afkoelen op een rooster.