Bereiding

Zoet is de smaak van verleiding. En daarom maken onze foodies friends Jessica frambozenchocolademousse en Claartje blueberry-bananenbrood.

  1. Verwarm de oven voor op 175°C graden. Vermaal de havermout tot havermeel in een keukenmachine. Als je die niet hebt kun je ook een staafmixer of blender gebruiken. Zet het havermeel apart.
  2. Doe de bananen in een keukenmachine, blender of gebruik de staafmixer en maal ze fijn tot een puree. Klop de eieren luchtig met een mixer. Hoe luchtiger je de eieren klopt, hoe luchtiger de cake wordt.
  3. Voeg het eimengsel toe aan de bananenpuree. Voeg aan dit mengsel ook het havermoutmeel, het amandelmeel en het bakpoeder toe. Was de blauwe bessen en roer ze samen met 50 g jam door het beslag. Voeg ook het kaneelpoeder en een snufje zout toe.
  4. Vet een cakevorm in met kokosolie of boter en giet het beslag in de vorm. Bak het bananenbrood met bosbessen in ca. 30 minuten gaar in de oven. Zodra een satéprikker schoon uit het midden van de cake komt, is hij klaar. Roer wat kwark los met een extra lepel bosbessenjam en garneer het bananenbrood ermee.

Claartje: “Zo laat je een saai bananenbrood ineens knallen in paars- blauwe kleuren.”

Een recept van Claartje Schröder, te vinden op Foodness.
Claartje Schröder foodness
© Receptuur en foodstyling: Claartje Schröder