Bereiding

  1. Vet een cakevorm in (ca. 25 cm lang; ca. 1,5 l inhoud) en bestrooi hem met 2-3 el suiker. Hak 100 g noten grof. Meng de eieren, 100 g suiker, de vanillesuiker en de olie met een mixer.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht 150°C / gas: stand 2). Meng de bloem, het bakpoeder, het kaneelpoeder en een snufje zout. Roer het samen met de karnemelk door het mengsel van eieren en suiker. Snijd de bananen in schijfjes en voeg ze samen met de gehakte noten toe.
  3. Doe het beslag in de vorm. Druk de rest van de noten er voorzichtig in. Bak het brood 50-60 minuten in de oven.
  4. Neem het brood uit de oven en laat het in de vorm ca. 15 minuten rusten. Neem het brood uit de vorm en laat het helemaal afkoelen. Bestrooi het brood voor het serveren met poedersuiker.