
Bananenbrood met pecannoten
Eenvoudig
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Vet een cakevorm in (ca. 25 cm lang; ca. 1,5 l inhoud) en bestrooi hem met 2-3 el suiker. Hak 100 g noten grof. Meng de eieren, 100 g suiker, de vanillesuiker en de olie met een mixer.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht 150°C / gas: stand 2). Meng de bloem, het bakpoeder, het kaneelpoeder en een snufje zout. Roer het samen met de karnemelk door het mengsel van eieren en suiker. Snijd de bananen in schijfjes en voeg ze samen met de gehakte noten toe.
Doe het beslag in de vorm. Druk de rest van de noten er voorzichtig in. Bak het brood 50-60 minuten in de oven.
Neem het brood uit de oven en laat het in de vorm ca. 15 minuten rusten. Neem het brood uit de vorm en laat het helemaal afkoelen. Bestrooi het brood voor het serveren met poedersuiker.
Hoe maak je bananenbrood?
Het is onze favoriete snack: bananenbrood. Het liefst bakken we hem in het weekend en stoppen we hem dan – al in plakjes gesneden – in de vriezer. Zo hebben we iedere dag een plakje verse cake bij het ontbijt of als tussendoortje. Hier maken we bananenbrood met pecannoten, maar je hebt nog veel meer lekkere varianten. We delen in ieder geval de beste tips om jouw bananenbrood nog lekkerder, smeuïger en perfecter dan ooit te maken. Doe er je voordeel mee!
Bananenbrood variaties
Dit is ons favoriete recept voor bananenbrood met pecannoten, maar natuurlijk kun je eindeloos variëren met de ingrediënten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een recept met karamel, passiefruit, bosbessen of kardemom? Je hoort het wel, er is keuze genoeg aan bananenbrood recepten!