Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
vegan bananenbrood

Vegan bananenbrood met citroenglazuur

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

Wil jij je favoriete snack plantaardig maken? Gebruik dan kokosolie en amandelmelk. Door de toevoeging van de zoete bananen heb je niet eens eieren nodig.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Voor het glazuur

Wil jij je favoriete snack plantaardig maken? Gebruik dan kokosolie en amandelmelk. Door de toevoeging van de zoete bananen heb je niet eens eieren nodig.

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een bakblik (450 ml) in met kokosolie en bekleed het met bakpapier.

  2. 2. Meng de amandelmelk met de ciderazijn. Meng in een andere kom 100 ml kokosolie en de muscovadosuiker. Voeg het melkmengsel, de bananen en het vanille-extract toe aan de kokosolie. Meng in een andere kom de bloem, het meel, het kaneelpoeder, het bakpoeder, de baking soda en het zout.

  3. 3. Voeg het bloemmengsel toe aan het melkmengsel en meng het geheel goed door elkaar. Giet het beslag in het bakblik en bak ca. 45 minuten in de oven tot een satéprikker er schoon uitkomt. Meng de poedersuiker met het citroensap en bestrijk het brood met het glazuur. Garneer met de bananenchips.

Per portie: 326 kcal | 51 g koolhydraten | 3 g eiwit | 11 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Rattclife Foto's: Ant Duncan Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Amy Stephenson

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!