Bereiding

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een bakblik (450 ml) in met kokosolie en bekleed het met bakpapier.

2. Meng de amandelmelk met de ciderazijn. Meng in een andere kom 100 ml kokosolie en de muscovadosuiker. Voeg het melkmengsel, de bananen en het vanille-extract toe aan de kokosolie. Meng in een andere kom de bloem, het meel, het kaneelpoeder, het bakpoeder, de baking soda en het zout.

3. Voeg het bloemmengsel toe aan het melkmengsel en meng het geheel goed door elkaar. Giet het beslag in het bakblik en bak ca. 45 minuten in de oven tot een satéprikker er schoon uitkomt. Meng de poedersuiker met het citroensap en bestrijk het brood met het glazuur. Garneer met de bananenchips.

*Muscovadosuiker is ongeraffineerde rietsuiker waarbij de melasse niet is verwijderd. Het is plakkerig en heeft een karamelachtige smaak. Verkrijgbaar bij natuurwinkels. Vervang eventueel door basterdsuiker.

Per portie: ca. 326 kcal
3 g eiwit | 11 g vet | 51 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Rattclife Foto’s: Ant Duncan Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Amy Stephenson