Maanzaad-appelcake met appelstroop-roomkaastopping
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
50 minuten wachttijd50 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Schil de appel en verwijder het klokhuis. Rasp de helft van de appel grof. Klop 250 g zachte boter met beide suikers en het zout in ca. 10 minuten luchtig en romig. Voeg één voor één de eieren toe en klop telkens goed door tot het ei helemaal is opgenomen. Zeef het bakmeel en de bloem en roer ze er rustig doorheen tot een glad beslag. Roer niet langer dan nodig is. Meng als laatste kort de geraspte appel en het maanzaad door het beslag.
Vet een cakeblik (ca. 25×11 cm) in met boter en leg er een lange strook bakpapier in. Schep het beslag in het cakeblik en strijk glad. Snij d de overige appel in dunne partjes en verdeel ze over het beslag. Bak de cake ca. 50 minuten in de oven tot een satéprikker die je in het midden prikt er weer schoon uit komt.
Neem de cake uit de oven en laat hem 15 minuten afkoelen in het cakeblik. Stort de cake op een rooster en laat hem verder afkoelen.
Klop voor de topping de roomkaas los en meng er 50 g appelstroop doorheen. Zet de cake op een schaal en bestrijk de bovenkant royaal met de topping, maar zorg dat op sommige plekken de appel nog zichtbaar is. Roer 50 g appelstroop los met het citroensap en verdeel dit over de cake. Bestrooi met wat maanzaad. Versier vlak voor het serveren evt. met nog wat schijfj es appel.