Bereiding

Dit bananenbrood 2.0 maak je extra lekker met chocolade en gekaramelliseerde banaan.

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een cakeblik (ca. 900 ml inhoud) in met boter en bekleed het met bakpapier. Klop 150 g boter en 150 g suiker met een
    elektrische mixer in ca. 2 minuten licht en luchtig. Klop de eieren er één voor één doorheen. Spatel de geprakte banaan, het bakmeel, het bakpoeder en de vanille erdoorheen tot een glad beslag. Schep de chocoladedruppels door het beslag.
  2. Schep het beslag in het cakeblik en strijk glad. Bak 45-50 minuten in de oven tot een satéprikker die je in het midden prikt er weer schoon uit komt. Laat 5 minuten afkoelen in het cakeblik. Stort de cake vervolgens op een rooster en laat helemaal afkoelen.
  3. Verhit voor de topping de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg de bananen er met het snijvlak naar beneden in en bak in enkele minuten lichtbruin. Bestrooi met de suiker en laat 1 minuut karamelliseren. Bestrijk de bovenkant van de cake met de chocopasta en leg er de gekaramelliseerde bananen bovenop.

Per plak (10): ca. 420 kcal
5 g eiwit | 22 g vet | 49 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Chetna Makan Foto’s: Peter Cassidy Styling: Max Robinson Foodstyling: Amy Kinnear