Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
vegan bananen

Bananenbrood met kokosyoghurt, amandelsaus en kaneelappel

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Gebruik bananen die meer groen dan geel zijn, op de grens van onrijp, maar die je nog wel kunt prakken. Hierdoor is het brood minder zoet en bevat het meer voedingsstoffen.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Gebruik bananen die meer groen dan geel zijn, op de grens van onrijp, maar die je nog wel kunt prakken. Hierdoor is het brood minder zoet en bevat het meer voedingsstoffen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 175°C. Meng alle droge ingrediënten behalve het chiazaad in een kom.

  2. Schil en prak de bananen. Verwarm de amandeldrank, voeg het chiazaad toe en laat 5 minuten staan. Voeg het droge mengsel, de bananen en de olie toe.

  3. Vet een cakeblik in en schep het beslag erin. Bak 55-60 minuten in het midden van de oven tot het brood goed is gerezen en mooi goudbruin van kleur is. Haal het uit de oven en laat 5 minuten afkoelen, neem het uit het blik en laat het helemaal afkoelen op een rooster. Snijd het brood in plakken.

  4. Meng de amandelpasta, het water en het zout tot een amandelsaus. Bak de stukjes appel met olie en kaneel op middelhoog vuur tot de appels zoet en zacht zijn.

  5. Serveer een plak bananenbrood met een schep kokosyoghurt, amandelsaus en kaneelappel.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Groene proteine

€ 19,99
Iedere maand zetten we in foodies de leukste en nieuwste kookboeken voor jou op een rij en daarbij zetten we altijd een boek extra in het zonnetje. Deze maand in de spotlights een boek vol gezondheid: Groene proteïne van Therese Elgquist.
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!