Bereiding

  1. Smelt 2 el ghee in een pan op middelhoog tot laag vuur en rooster er de kokos ca. 10 minuten in. Roer af en toe door. Voeg het kardemompoeder en de gecondenseerde melk toe en roer goed door elkaar. Verhit het geheel al roerend ca. 15 minuten tot het mengsel stevig en droog aanvoelt. Blijf roeren om te voorkomen dat de kokos aan de bodem van de pan blijft plakken.
  2. Vet een bord in met 1 el ghee, doe het mengsel erop en druk plat. Laat ca. 5 minuten afkoelen. Bestrooi met de noten en druk even aan. Snijd de barfi met een mes in ca. 15 vierkantjes of ruitjes. Laat ze ca. 1 uur rusten op kamertemperatuur of ca. 30 minuten in de koelkast. Bewaar in een luchtdicht afgesloten bakje tot 1 week in de koelkast.

Dit recept is voor ongeveer 15 stuks.

Receptuur: Paulami Joshi Fotografie: Willem van Santen