Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Kokos-barfi van Paulami Joshi

Kokos-barfi

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bas: “Trots vertelt Paulami dat dit recept van haar moeder is. Ik vind de geraspte kokos zo lekker dat ik er nauwelijks van af kan blijven. De citroenachtige smaak van kardemom past perfect bij de zoete gecondenseerde melk. Het moeilijkste van dit recept? Wachten tot de barfi is afgekoeld.”

Bereiding

  1. Smelt 2 el ghee in een pan op middelhoog tot laag vuur en rooster er de kokos ca. 10 minuten in. Roer af en toe door. Voeg het kardemompoeder en de gecondenseerde melk toe en roer goed door elkaar. Verhit het geheel al roerend ca. 15 minuten tot het mengsel stevig en droog aanvoelt. Blijf roeren om te voorkomen dat de kokos aan de bodem van de pan blijft plakken.

  2. Vet een bord in met 1 el ghee, doe het mengsel erop en druk plat. Laat ca. 5 minuten afkoelen. Bestrooi met de noten en druk even aan. Snijd de barfi met een mes in ca. 15 vierkantjes of ruitjes. Laat ze ca. 1 uur rusten op kamertemperatuur of ca. 30 minuten in de koelkast. Bewaar in een luchtdicht afgesloten bakje tot 1 week in de koelkast.

Receptuur: Paulami Joshi Fotografie: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)