Philly cheesesteak pie
Eenvoudig
ca. 2 uur en 40 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 40 min. bereidingstijd
15 minuten wachttijd15 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C/ hetelucht: 140°C). Verhit 3 el olie in een ovenbestendige braadpan op matig vuur en bak er de uien in ca. 30 minuten goudbruin in. Roer regelmatig door. Schep de uien op een bord en zet apart. Zet het vuur hoog, verhit 1 el olie in de pan en braad hierin het vlees, in porties, rondom bruin aan. Doe de ui terug in de pan. Schenk er het bier en 200 ml water bij en breng aan de kook. Verkruimel het bouillonblokje erboven en roer wat zout en peper erdoorheen. Dek de pan af en zet ca. 2 uur in de oven tot het vlees zacht is.
Neem de pan uit de oven. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en zet apart op een bord. Verhit de pan op hoog vuur en laat de bouillon inkoken tot een mooie jus. Snijd het vlees in dunne plakken en doe het terug in de pan. Roer de groene peper, de jalapeño’s en de mosterd erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
Roer de cheddar door de afgekoelde stoof. Maak van de vulling en het deeg 6 individuele pies volgens het basisrecept. Laat ca. 10 minuten afkoelen voor het serveren.