Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Zandkoekjes thumbprint

Thumbprint koekjes met jam

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur en 15 minuten wachttijdca. 1 u. en 15 min. wachttijd

Wanneer je met je duim in het deeg van de zandkoekjes duwt en het kuiltje vult met jam, krijg je deze leuke thumbprint koekjes!

Lees verder onder de advertentie

Aantal koekjes
25

Ingrediënten

Wanneer je met je duim in het deeg van de zandkoekjes duwt en het kuiltje vult met jam, krijg je deze leuke thumbprint koekjes!

Bereiding

  1. Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eidooier toe en meng erdoorheen. Voeg bloem en zout toe en meng tot een stevig deeg.

  2. Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast voordat je er mee verder gaat.

  3. Maak 25 balletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak in ieder balletje een kuiltje. Je kunt natuurlijk je duim gebruiken, maar de achterkant van een pollepel is ook prima, maak het gat dan wel breed genoeg.

  4. Vul de kuiltjes tot iets onder de rand met jam naar keuze.

  5. Bak de koekjes af in 12-15 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) tot ze gaar en goudbruin zijn.

Bewaren
Goed verpakt 3-4 dagen buiten de koelkast houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Uit het boek

Het complete basisbakboek

€ 37,99
cover van het complete basisbakboek
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!