Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Zandkoekjes basisrecept

Zandkoekjes

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur en 16 minuten wachttijdca. 1 u. en 16 min. wachttijd

Ze lijken op de suikerkoekjes, maar deze koekjes behouden hun vorm minder goed in de oven. Je kunt ze nog steeds gebruiken met koekuitstekers trouwens.

Lees verder onder de advertentie

Aantal zandkoekjes
20

Ingrediënten

Ze lijken op de suikerkoekjes, maar deze koekjes behouden hun vorm minder goed in de oven. Je kunt ze nog steeds gebruiken met koekuitstekers trouwens.
Tip van Laura
Ik vind het altijd erg lekker om een kuiltje te maken in het balletje deeg en dat te vullen met jam. Zie het recept: thumbprint koekjes met jam.

Bereiding

  1. Mix de boter, suiker en vanillesuiker tot een romig geheel. Voeg de eidooier toe en mix tot deze is opgenomen. Als laatste voeg je bloem en zout toe en kneed je het tot een stevig koekdeeg.

  2. Wikkel het deeg in folie en leg het minstens een uur in de koelkast om te laten rusten.

  3. Na het rusten kun je balletjes draaien van het deeg. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze (met een vork) een beetje plat.

  4. Bak de zandkoekjes in ongeveer 16 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) of tot de randjes goudbruin kleuren.

  5. Laat de zandkoekjes een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze naar een rooster verplaatst om volledig af te koelen.

Bewaren
In een trommel minimaal een week houdbaar, in de vriezer tot 3 maanden.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Uit het boek

Het complete basisbakboek

€ 37,99
cover van het complete basisbakboek