
Zandkoekjes
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
ca. 1 uur en 16 minuten wachttijdca. 1 u. en 16 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Mix de boter, suiker en vanillesuiker tot een romig geheel. Voeg de eidooier toe en mix tot deze is opgenomen. Als laatste voeg je bloem en zout toe en kneed je het tot een stevig koekdeeg.
Wikkel het deeg in folie en leg het minstens een uur in de koelkast om te laten rusten.
Na het rusten kun je balletjes draaien van het deeg. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze (met een vork) een beetje plat.
Bak de zandkoekjes in ongeveer 16 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) of tot de randjes goudbruin kleuren.
Laat de zandkoekjes een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze naar een rooster verplaatst om volledig af te koelen.
Het complete basisbakboek
€ 37,99