Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Pruimenjam

Pruimenjam

  • Gemiddeld

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de pruimen en snijd het vruchtvlees van de pitten. Doe het pruimenvruchtvlees met een scheutje water in een ruime pan en breng op laag vuur aan de kook. Laat ca. 10 minuten koken op laag vuur en roer regelmatig door.

  2. Voeg de geleisuiker en het citroensap toe en kook het geheel nog ca. 5 minuten door. Schep de jam in gesteriliseerde glazen potjes en sluit ze direct af.

  3. Meng voor de taartjes het zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker, de havermout en een beetje zout. Voeg de boter toe en kneed het geheel tot een kruimelig deeg. Voeg de melk toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Leg het deeg verpakt in vershoudfolie ca. 30 minuten in de koelkast.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Verdeel het deeg in 8 porties en rol ze uit tot cirkels van ca. ½ cm dik. Bekleed 8 ingevette kleine taartvormpjes met het deeg en snijd overtollig deeg weg.

  5. Schep op iedere deegbodem 1 el van de pruimenjam en 1 el roomkaas. Strijk het geheel een beetje glad. Bak de taartjes ca. 20 minuten in de oven. Laat de taartjes minimaal 30 minuten afkoelen.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)