Pruimenjam
Gemiddeld
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Was de pruimen en snijd het vruchtvlees van de pitten. Doe het pruimenvruchtvlees met een scheutje water in een ruime pan en breng op laag vuur aan de kook. Laat ca. 10 minuten koken op laag vuur en roer regelmatig door.
Voeg de geleisuiker en het citroensap toe en kook het geheel nog ca. 5 minuten door. Schep de jam in gesteriliseerde glazen potjes en sluit ze direct af.
Meng voor de taartjes het zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker, de havermout en een beetje zout. Voeg de boter toe en kneed het geheel tot een kruimelig deeg. Voeg de melk toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Leg het deeg verpakt in vershoudfolie ca. 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Verdeel het deeg in 8 porties en rol ze uit tot cirkels van ca. ½ cm dik. Bekleed 8 ingevette kleine taartvormpjes met het deeg en snijd overtollig deeg weg.
Schep op iedere deegbodem 1 el van de pruimenjam en 1 el roomkaas. Strijk het geheel een beetje glad. Bak de taartjes ca. 20 minuten in de oven. Laat de taartjes minimaal 30 minuten afkoelen.