Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
arretjescake

Arretjescake

  • Gemiddeld

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal arretjescake
1

Ingrediënten

Benodigdheden

vershoudfolie
bakblikken
De arretjescake is een echte klassieker om te trakteren op een verjaardag of feest. De koude cake met chocolade is makkelijk te maken (zonder oven), snel, lekker romig en een ware ware traktatie. Ga dus zelf arretjescake maken met ons ultieme recept!
Tip
Je kunt arretjescake maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Liever langer? Invriezen is ook heel goed mogelijk.

Bereiding

  1. Bekleed een cakeblik van ca. 20×10 cm met bakpapier of stevig vershoudfolie. Smelt de boter rustig in een pannetje. Klop de eieren met de basterdsuiker en een snuf zout tot een romig mengsel, het moet niet super luchtig worden maar de suiker moet oplossen. Zeef het cacaopoeder en roer door het eimengsel. Voeg nu in meerdere delen de gesmolten boter toe en meng telkens goed door. Het wordt nu een stevig ‘deeg’.

  2. Breek de biscuits in grove stukken en meng door het cacaomengsel. Vul de cakevorm met enkele scheppen van het mengsel en klop de vorm stevig op het aanrecht om de bodem goed te bedekken. Vul de vorm verder en klop telkens stevig om de luchtbellen eruit te halen. Dek af en zet de arretjescake ca. 2 uur in de koelkast om op te stijven.

  3. Dien de arretjescake op, snijd in plakken en geniet!

Receptuur en fotografie: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 / 5.0 (22 stemmen)