Arretjescake
Gemiddeld
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Bekleed een cakeblik van ca. 20×10 cm met bakpapier of stevig vershoudfolie. Smelt de boter rustig in een pannetje. Klop de eieren met de basterdsuiker en een snuf zout tot een romig mengsel, het moet niet super luchtig worden maar de suiker moet oplossen. Zeef het cacaopoeder en roer door het eimengsel. Voeg nu in meerdere delen de gesmolten boter toe en meng telkens goed door. Het wordt nu een stevig ‘deeg’.
Breek de biscuits in grove stukken en meng door het cacaomengsel. Vul de cakevorm met enkele scheppen van het mengsel en klop de vorm stevig op het aanrecht om de bodem goed te bedekken. Vul de vorm verder en klop telkens stevig om de luchtbellen eruit te halen. Dek af en zet de arretjescake ca. 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Dien de arretjescake op, snijd in plakken en geniet!